مؤسسه مهد قرآن کریم خمینی شهر

رشد خلاقیت در کودکان و جلوه های آن

مطالعات روان‌شناسان درباره خلاقيت نشان داده است که خلاقيت نيز همانند ساير جنبه‌هاي انسان از الگويي پيروي مي‌کند. به نظر آنها خلاقيت در اوايل زندگي و ابتدا در بازي کودک ظاهر مي‌شود و به تدريج در جنبه‌هاي ديگر زندگي از قبيل کار ، مدرسه ، فعاليت‌هاي تفريحي و مشاغل تجلي مي‌کند. ابتکارات يا توليدات خلاق در طول سال‌هاي 30 و 40 به اوج مي‌رسد. بعد از آن حالت فلات پيدا مي‌کند، به تدريج کاهش مي‌يابد.



اريکسون ، ميان‌سالي را سن بحراني ناميده است که در آن توليد يعني تمايل به خلق يا به وجود آوردن يا رکود حکمفرما خواهد شد. به عقيده روان‌شناسان عوامل محيطي از قبيل فقر بهداشتي ، اوضاع و احوال خانوادگي ، فشارهاي مالي و نبودن وقت آزاد در به اوج رسيدن خلاقيت مؤثرند و شواهد دال بر کاهش آن به سبب محدوديت‌هاي موروثي وجود ندارد.


نويسنده : مجتمع آموزشی مدارس قرآنی مهاد(جوانه های قرآن)


عکس اردوها

 اردوی ها و مناسبت های جوا نه ها

باغ پرندگان


نويسنده : مجتمع آموزشی مدارس قرآنی مهاد(جوانه های قرآن)


تغذیه کودکان

 

رفتار درست به تغذیه کودکان کمک می کند

 

بسیاری از مادران گله دارند که کودکشان بعضی از غذاها را دوست ندارد و یا اصلا درست غذا نمی خورد و یا در غذا خوردن لجبازی می کند. این مادران توجه داشته باشند که الگوهای رفتاری خانواده نقش موثری در انتخاب غذا توسط کودکان دارد آنها معمولا غذاهایی را دوست ندارند و نمی خورند که یکی از اعضای خانواده از خوردن آن امتناع میکند. و یا اصلا آن غذا در سفره خانواده جایی نداشته است. ذائقه کودکان را می توان از آغاز شروع تغذیه تکمیلی ( شش ماهگی ) ساخت برای مثال در این زمان باید کودک را با طعم انواع غذاها مانند ( ماهی آبپز، هویج پخته شده، کدو، پوره سبزیجات، غلات و حبوبات پخته و له شده ... ) عادت داد.


نويسنده : مجتمع آموزشی مدارس قرآنی مهاد(جوانه های قرآن)


چگونگی رفتار با کودکان پیش فعال

 1. تغيير نگرش و افكار والدين


از آنجا كه تعدادي از انتظارات، باورها، اسنادهاي نامناسب و پيشداوري‌هاي خاص والدين باعث بروز مشكلات ارتباطي والد ـ كودك مي‌شود، لازم است برخي از شناخت‌ها در نخستين مرحله آموزش و درمان اصلاح شوند. آموزش اين مرحله از مداخله توسط مشاور، آموزگار و روان‌شناس به والدين اين كودكان شامل توصيه‌هاي زير است:

بررسي و شروع تغيير باورها / اسنادهاي والدين در مورد خود و كودك.

بررسي و آغاز تغيير مبادلات رفتاري بين‌ والدين و كودك.

رفتار كودك مربوط به يك اختلال است و از روي قصد و عمد نيست.

كودك توانايي يادگيري و موفقيت دارد.

ايجاد احساس سازمان‌دهي و انعطاف‌پذيري در والدين براي تنظيم رفتار كودك.

كودك مجموعه‌اي از توانايي‌هاي منحصر به فرد را دارد كه اين ويژگي‌ها ارزشمند هستند.

والدين، ديگر اعضاي خانواده را در تشخيص و درك اختلال نارسايي توجه / بيش فعالي ياري دهند.


 


نويسنده : مجتمع آموزشی مدارس قرآنی مهاد(جوانه های قرآن)